Az Ízműhely minket is rabul ejtett - 1. rész


Dübörög a nyár. Ilyenkor jobban esik egy kellemes szabadtéri környezetben elfogyasztani a reggeli kávét, netán a munkanapok dolgos óráit egy ízletes ebéd elköltésével törni meg egy hangulatos teraszon vagy üveges, utcára néző ablak előtt. Ezek azok a momentumok, amelyek valóban kizökkentenek bennünket, dolgozó embereket egy pillanatra a rohanó hétköznapok világából. De hol tehetjük meg mindezt Tatabányán?Egy hétköznapi késő délelőtt jártunk az Erdész utcában, amikor figyelmesek lettünk egy vendéglátóhely roppantul hívogató teraszára. A francia bisztrók hangulatát idéző ernyő, bútorok, fűszeres ládák szürke-fehér színeiből, mintegy célpont világított ki a csábító tűzpiros ajtó. Az egyik asztalnál egy hölgy kortyolgatott egy nagy bögre lattét egy gasztro magazint lapozgatva.Beszédbe elegyedtünk vele, s kiderült, ő nem más, mint Kriszta, az Ízműhely megálmodója és egyik tulajdonosa. Mint elmondta, általában délelőtt 11 óra tájban van ideje meginni reggeli kávéját és átfutni a legújabb gasztromómiai lapokat, hogy inspirációt kapjon, új ötleteket gyűjtsön belőlük, hiszen minden nap hajnalban érkezik, hogy a legjobb, prémium minőségű alapanyagokból elkészítse az aznapi ebédet, valamint az állandó kínálatban szereplő street-food jellegű ételek összetevőit.

Hiszen az Ízműhelyben minden egyes fogás amellett, hogy szemet gyönyörködtető, még kézműves is. És mikor ezt mondjuk, nem arra gondolunk, hogy saját kezűleg bontják ki a mirelit hamburgerhúst. A bucit helyben gyúrják és frissen sütik ki, hogy a kívülről roppanós, belülről lágy muffin zsemlébe belekerülhessen a szintén kézzel, száz százalék marhahúsból és egyedi fűszerezéssel készült húspogácsa, a roppanó zöldségek, a minőségi cheddar sajt és a házilag megálmodott szószok – nem ám ketchup és mustár van csak a választékban.
Az ajánlatok mellett, lehetőségünk van összeállítani álmaink hamburgerét, paninijét vagy quesadilláját, és nyakon öntik nekünk fenséges ranch, avokádó, torma, kékpenészes sajt, hogy csak a kedvenceket említsük, szósszal. Emellett ott vannak a jobbnál jobb tészták, amelyek megkóstolásával valóban egy villányi Olaszországot veszünk a szánkba.A változatosságra vágyóknak pedig minden nap két különféle levessel – amelyeket akár poharakban magunkkal is vihetünk – és varázslatos desszertekkel kedveskedik Kriszta, amelyek tulajdonképpen minden nap más és más finomságot, mennyei krémeket, omlós piskótát, gyümölcsöket, magokat rejtő talpas poharak. Ezek a habos-babos, krémes csodák már magukban is méltóak lennének a bistro szlogenre: Ízműhely, rabul ejt...


(Cikkünk hamarosan folytatódik.)


Tatabánya Pont
Fotók: Tatabánya Pont, Ízműhely


Az Ízműhely címe:
Tatabánya-Dózsakert, Erdész út 3.
(X)

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok