Az 5. Síkvölgyi Lovasnapokon adták át a lovardát


2013. július 13-14-én sokan töltötték szabadidejüket az 5. Síkvölgyi Lovasnapokon lovak és lovasok társaságában. A korábban egy napos rendezvény egész hétvégés programra bővült idén, lévén egyre többen érdeklődnek a lovas programok iránt. A cowboy kalapok, kockás ingek és farmernadrágok rengetegében időről-időre feltűntek zsokék és fogathajtók is, hogy különböző versenyszámokban mérjék össze tudásukat.További Tatabánya Pont fotókért kattintson a képre! Érdemes!


Szombaton elsőként díjugrató versenyt láthattunk három kategóriában (C0, B1, B2), melyet egy nagyon izgalmas western műsor követett, ahol a rendkívül látványos hordókerülés és motoros bemutató is nagy sikert aratott.További Tatabánya Pont fotókért kattintson a képre! Érdemes!További kepestatabanya.hu fotókért érdemes a képre kattintani (Fotó: Hornyák Csaba)Érdemes követni a kepestatabanya.hu Facebook oldalán a beszámolókat!

A műsor szünetében a Tatai Country Dancers táncosai tartottak bemutatót.


További Tatabánya Pont fotókért kattintson a képre! Érdemes!

Délután a Lovarda átadó ünnepségére került sor. Dr. Kulik Mónika, a lovarda egyik alapítója mutatta be a Síkvölgyi Lovarda történetét, majd legújabb fejlesztésükről, az 1800 négyzetméteres lovarda építéséről számolt be büszkén Olasz János tulajdonos. A rendezvények tartására is alkalmas létesítmény ünnepélyes átadása előtt, Schmidt Csaba polgármester is köszöntötte a jelenlévőket. Magyarország múltjában és jelenében is fontos szerepe van a lovaglásnak, és a jelenlegi példa azt mutatja, hogy a jövője is biztosított – fogalmazott a polgármester. Tatabánya város és a Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda is mellé állt a rendezvénynek, így már két napossá tudott fejlődni a korábban baráti találkozásnak indult rendezvény – mondta el a polgármester.További Tatabánya Pont fotókért kattintson a képre! Érdemes!


A lovarda avató parti este 19:00-kor vette kezdetét, ahol az Oklahoma Country zenekar szórakoztatta a country rajongóit.További Tatabánya Pont fotókért kattintson a képre! Érdemes!


Aki vasárnap délelőtt 11 órakor kilátogatott a lovastanyára, egy fogathajtó versenyen találta magát, ahol egyes, kettes és négyes fogattal versenyeztek a résztvevők. A verseny két fordulóban zajlott, melynek második fordulójára a délutáni órákban került sor.További Tatabánya Pont fotókért kattintson a képre! Érdemes!


Hamza Viktória, a jól ismert szabadon idomító is ellátogatott Síkvölgyre, műsorát pónikon és az osztrák eredetű haflingi kislovakon mutatta be. Délután a Töki Huszár Egyesület tűzugrását és harci elemekkel tarkított huszárbemutatóját kaptuk lencsevégre.

A Koltai Polett által vezetett Dámalovas bemutatón ugyancsak megcsodáltuk a korhű ruhákba öltözött dámákat, akik az "amazon nyeregben" oldalvást ülve páratlan eleganciával ugrattak át az akadályokon.Mónos Gábor fotóiért érdemes a képre kattintani (forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)Késő délután a lovardában ismét táncház és az Ikarusz Táncegyüttes várta a táncoslábú látogatókat.További Tatabánya Pont fotókért kattintson a képre! Érdemes!
A szervezők a gyermekekkel érkezőkről sem feledkeztek meg, hiszen kisvasút, ugrálóvár, trambulin és ólomöntés is várta a családokat.

Jövőre is találkozunk a 6. Síkvölgyi Lovasnapokon!


szöveg: Tatabánya Pont / tatabanya.hu
fotók: Hornyák Csaba, Mónos Gábor, Tatabánya Pont
videó: Oxygén Hírügynökség
Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok