Daruval hozták az Árpád térre a fenyőfát


Körülbelül fele akkora lett az a fenyőfa, amit 2015. november 28-án daruval emeltek helyére az Árpád-téren. A város mindig hatalmas fával készült az ünnepekre, ezúttal ez a tűlevelű csaknem nyolc méteres. Úgy tudjuk sokan segítettek, hogy karácsonyfává nemesedjen a fenyő. A főszereplő már messziről jól látható, amiben a fényfüzér is sokat segít.További képekért kattintson a fotóra! Érdemes!

Az ezüstöt Tóth Jenőné ajánlotta fel a központi ünnepség egyik elemének, ugyanis az óriás – méreténél fogva – már nem fér meg két másik, hasonló paraméterekkel rendelkező örökzöld társa mellett, a Dózsakert utcai kertes ház előterében. A logisztikai akció több időt vett igénybe az előre eltervezettnél, ugyanis a fát gondosan, nagy odafigyelés mellett lehetett csak kivágni, annyira „hozzánőtt” a családhoz. Az erős kötelék még 38 évvel ezelőtt köttetett, amikor a Tóth család elültette a csemetét.További képekért kattintson a fotóra! Érdemes!

– Szívesen ajánlottam fel a fenyőt. Unokáimmal minden évben elmegyünk és megnézzük a főtéren azt a gyönyörűen feldíszített fát, ami az idén a miénk lesz. Nagyon várjuk már a hivatalos átadó pillanatát és biztos vagyok benne, vasárnap ott állunk majd az első sorban – mondta Tóth Jenőné.

A polgármesteri hivatal melletti téren árusok is kínálják portékáikat és ínycsiklandó falatokkal kecsegtetnek egészen 2015. december 23-ig és kandelábereken is kigyúltak az ünnepi fények. A főtérre felállított színpadon, amely a tavalyinál jóval nagyobb méreteket ölt, jobbnál jobb kulturális programok várhatóak.

A színpad és a karácsonyfa mellett ott díszeleg majd egy fenyő alakzatú adventi naptár is, amely a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány jóvoltából jön létre immáron hetedik esztendeje. A naptár ablakait – amit magánszemély vagy civil szervezet vásárolhat meg – minden nap más nyitja ki. A befolyt összeg jótékony célt szolgál: a kríziskamrát tölti fel.

Ezenkívül – miként az előző években is – egy betlehemi jászol is helyet kapott. A Moser Ernő fafaragó keze munkáját dicsérő alkotás szintúgy biztos kelléke Tatabánya főterén az ünnepnek. Elmondható, az önkormányzat gazdasági társaságai, a város vállalkozói és civilei sokat tesznek azért, hogy az ünnep emelkedettebb csillogó, látványban még gazdagabb legyen.

Szöveg: KEMMA.HU - W.ZS.
Fotó: Tatabánya PontTatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok