Dr. Almási Kitti Tatabányán


A Puskin Művelődési Ház pszichológiai előadássorozatának első állomásaként dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus tartott előadást 2013. november 15-én Bánihidán.Fotó: Varga Henriett

1998-ban végzett az ELTE pszichológia szakán. Ezt követően a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának ösztöndíjas hallgatója volt, majd 2003-ban Ph.D. fokozatot szerzett. 2004-ben tette le klinikusi szakvizsgáját. 2000 óta az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (Lipótmező) dolgozott, a III.-as Pszichiátriai Ambulancián, az intézet bezárása óta magánpraxist folytat.

Kezdetben főként drogproblémákkal jelentkezőkkel foglalkozott, majd inkább a szexuális bántalmazást/zaklatást elszenvedett nők és férfiak terápiája töltötte ki ideje nagy részét. A Lipótmezőn ismerkedett meg közelebbről a hangulat- és szorongásos zavarok terápiájával, jelenleg ez tartozik fő terápiás területei közé. Emellett a család/párterápiás módszert alkalmazza a legszívesebben, mely többek között a házassági/párkapcsolati problémák, kommunikációs zavarok, evészavarok esetében elengedhetetlen.
 
Több könyvben társszerző volt többek között Dr. Bagdy Emőkével, Csernus doktorral, Müller Péterrel, Havas tanár úrral.
Önálló könyve tavaly került a boltokba: Hűtlenség címmel.


Fotó: Varga Henriett

A Puskin-beli “Lélekemelő” című sorozata három előadásból áll, ennek első fejezete volt a 2013. november 15-i "Önismeret és önbecsülés" című.
Ezen a sorozatindító előadáson azon önismereti hiányosságainkra mutatott rá a maga fanyar humorával fűszerezett-enyhített, de mégis kíméletlen igazmondásával a pszichológusnő, amelyek emberi kapcsolatainkban megélt elakadásaink jelentős részét okozzák. Szerinte természetes folyamat, hogy még magunkat is óvjuk attól, hogy rálássunk kevésbé előnyos tulajdonságainkra, játszmáinkra. Amikor valaki mégis erőfeszítéseket tesz az önismeret elmélyítésének útján, esélyt ad annak, hogy az út végén elfogadja önmagát, s eljusson az önbecsülésig.  
Számos konkrét példán és a közel 200 jelenlévő hozzászólásain keresztül tartott tükröt a tipikus és leggyakoribb női sztereotíp viselkedésekről és azok előre megjósolhatóan negatív következményeiről, amelyek egyfajta spirálként kötik gúzsba az önismereti problémákkal küzdőket.Fotó: Varga Henriett


A sorozat további két előadásának témái:

2013. december 13. - Női-férfi szerepek, párkapcsolati játszmák
- Napjainkban óriási problémák tapasztalhatók a női-férfi szerepek átalakulása, felcserélődése miatt. Nem csak a munkahelyek hangulatát változtatja meg ez a folyamat, de a párkapcsolatokban jellemző dinamikákat, játszmákat is. Indulat, szorongás és elégedetlenség alakulhat ki a felszín alatt, mely aztán eltávolodáshoz vezet. Vágyaink és szerepeink összehangolása emiatt elengedhetetlen, de önkritikát és önismeretet igényel.Fotó: Varga Henriett

2014. január 10. – Intimitás a (pár)kapcsolatokban
- Intimitás alatt nem csak erotikus tartalmak jutnak eszünkbe, hanem a "szex-mentes intimitás", gyengédség is, mely a szeretve levés egyik legfontosabb kifejezési eszköze. Számos párkapcsolati kommunikációs zavar alapja, hogy az egyik fél szexuális közeledésnek vagy akár követelőzésnek érzékel olyan kedvességeket, érintéseket, amelyek céltalanul, spontán jelennek meg, az összetartozás érzése miatt. Gyermekkorunkból hozott intimitás-felfogásunk feltérképezése jó segítség lehet abban, hogy pontosabban értsük, mit üzen a másik, és mire vágyunk mi magunk.

Jegyek 1950 Ft-os áron kaphatók a helyszínen (a Puskin Művelődési Házban), valamint a Vértes Agorájában (Szent Borbála tér 1.)!


További információért kattintson ide!


Holicsek Szilvia
Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok