Egészségház lesz a Cifra Palota

Egészségházként és szállodaként újul meg az 1924-ben épült Tulipános Ház, vagy ahogy a városban emlegetik, a Cifra Palota. A projekt a tatabányai önkormányzat szakmai segítségével valósul meg. Erről írt alá megállapodást a napokban Schmidt Csaba polgármester a beruházást végző Cserkesz Factory Kft. ügyvezetőjével.

 


A Tulipános Ház egykor

 

A 3430 négyzetméter összterületű kastély felújításának és átalakításának tervezett költsége meghaladja a 1,1 milliárd forintot. A Tulipános Ház alagsorába kerülnének a gyógyászathoz kapcsolódó helységek, az orvosi rendelők és a terápiás helységek, és a felüdülést segítő wellness-részleg. A földszinten több rendezvényterem, étterem, a recepció és egy turisztikai információs iroda kapna helyet, míg az emeleti szintre a tervek szerint a szobák és az apartmanok kerülnének. A beruházást és az elkészült egészségpalota üzemeltetését a Cserkesz Factory Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft-t végzi. A céggel szeptember végén megállapodást kötött a városi önkormányzat is. A Cserkesz Factory Kft. a szerződésben a tatabányai egészségturizmus fellendítését, az önkormányzat pedig a tervek megvalósításának szakmai támogatását vállalta.
Schmidt Csaba polgármester a megállapodás aláírása után elmondta, a Tulipános Ház 2014-re tervezett átadásával Tatabánya is felkerül a hazai és a nemzetközi egészségturizmus térképére. A városnak rendkívül kedvezőek a földrajzi adottságai, hiszen a Bécs - Pozsony - Budapest idegenforgalmi főútvonal mentén helyezkedik el. Az előnyt a városi idegenforgalom erősítésével lehetne a legjobban kihasználni. Schmidt Csaba bízik benne, hogy a Tulipános Egészségpalota megvalósításával egy folyamat indul el, amely során egyre több egészségőrző és gyógyító vállalkozás érkezik majd a térségbe. Az egészségturizmus térnyerése azon felül, hogy új munkahelyeket teremthet, bevételnövekedést és az egészségi ellátás minőségének javulását is eredményezheti a városban.
Pogány Attila a beruházó cég ügyvezetője elmondta, hogy a Cserkesz Factory a tervek megvalósításához a saját erőn kívül uniós forrásokat is be szeretne vonni. Mivel a beruházás nem csak a város, de az egész térség érdeke is, a szakember bízik a támogatás elnyerésében.
Az eredetileg Cifra Palotának nevezett kastély 1924-ben épült. A Toroczkai Wigand Ede tervei alapján készült palotát a világháború végéig Bányatiszti Kaszinóként, azt követően pedig pártbizottsági székházként és vállalati telephelyként használták. A Tulipános Ház több éve üresen, kihasználatlanul áll, jelenleg elhanyagolt állapotban van.

 


A Tulipános Ház ma


forras: tatabanya.hu
Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok