Elmaradnak a nagyobb fesztiválok Tatabányán
Ezúton tájékoztatjuk a rendezvényeinkre látogató tisztelt Közönséget, hogy a 2020-as Szent István Nap, a Faszén Fesztivál, és a 70. Tatabányai Bányásznap fesztiválprogramjai elmaradnak. A Bányásznap hagyományőrző programelemei, azaz a koszorúzások, a Bányászati és Ipari Skanzen programjai és a Szalamanderes felvonulás megrendezésre kerül. Így tehát a Bányásznap Május 1. parkban zajló eseményei NEM kerülnek megtartásra. A Szent István Napi rendezvények is elmaradnak (kivéve a hagyományos felsőgallai augusztus 20-i reggeli kenyérszentelés).

 
Szücsné Posztovics Ilona
Tatabánya Megyei Jogú Város polgármesterének
közleménye:Az idei év sajnos nagyobb fesztiválok, közönségprogramok nélkül kell, hogy teljen.


A 2020-as év mindannyiunk számára emlékezetes marad, nem gondoltuk volna, hogy egy világjárvány érinteni fogja életünket, meghatározza mindennapjainkat. Ma már mindannyian fokozottabban átérezzük, hogy felelősek vagyunk magunkért, családunkért, környezetünkért, én személy szerint Tatabánya város lakosságáért, ezért javaslatot, illetve intézkedéseket teszek annak érdekében, hogy az elkövetkezendő ünnepek (augusztus 20-a, a 70. Bányásznap) teljenek meghitt kis közösségekben és mellőzzük a tömegrendezvények megtartását.

Tudom, mindannyian vágyunk a találkozásra ismerőseinkkel, barátainkkal, rokonainkkal a Május 1 parkban, a Ligetben, vagy Tatabánya más közterein, de kérem Önöket, legyünk továbbra is olyan fegyelmezettek, mint amilyenek az elmúlt hónapokban voltunk és ezzel sok embertársunkat megóvjuk a betegségtől.


A híradásokban napról napra több fertőzöttről olvashatunk. Az elmúlt héten volt olyan nap, amikor Németországban 1045, Franciaországban 1604, Spanyolországban 1683 új esetet regisztráltak – ezek kiugróan magas, hónapok óta nem tapasztalt adatok mindhárom országban.

Fontos figyelembe vennünk, hogy ebben az időszakban – a járványügyi korlátozások ellenére is – sokan tartózkodnak külföldön, az üdülési szezon végén ezért potenciálisan többen hozhatják haza a vírust.


Felelős városvezetőként egyeztetéseket folytattam mind a városi programok szervezőivel, mind a Tatabányai Rendőrkapitányság vezetőjével és a közbiztonságért felelős tanácsnokkal, Boda Bánkkal is.


Az augusztus 20-i városi ünnepség és a 70. Bányásznap rendezvényei is elmaradnak. Tartalmas programokat terveztünk a Vértes Agorája és a Tatabánya Pont munkatársaival, de az élet felülírta azokat.


A magánszemélyek és magánszervezetek által tervezett kültéri tömegrendezvények megtartását a résztvevők bizonytalan létszáma miatt nem ajánlja a városvezetés.


A Bányásznapi koszorúzások, a megemlékezések, a városi díjak átadása és a Tulipános Ház megnyitója kontrollálható létszámmal megrendezhető. Így arra kérem a tatabányaiakat, hogy kellő figyelemmel, a központi előírások betartása mellett válasszon programokat családjának az elkövetkezendő hetekben.


A szeptember első hétvégéjén sorra kerülő, Tulipános Ház megnyitójához kapcsolódó közönségprogramokról a következő héten beszámolunk a városi oldalakon és a Vértes Agorája online fórumain is.


Annak érdekében, egészségünket megőrizve át tudjuk vészelni ezt az időszakot, kérem Önöket, hogy kellő türelemmel és megértéssel legyünk egymás iránt!


A lakosság megértését munkatársaim nevében is köszönöm!


Szücsné Posztovics Ilona
polgármester
Tatabánya Megyei Jogú Város

Tatabánya, 2020. augusztus 11.

A közlemény Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármesterének Facebook oldalán is olvasható IDE kattintva.
Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok