Felavatták a Május 1. parkot


Nagystabású rendezvénnyel, koncertekkel, gyermekprogramokkal összekötve adták át 2015. július 12-én, vasárnap az óvárosi felújításokat Tatabányán. A felújítás során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a városrész ne csak megújuljon, hanem régi értékeit is megőrizze: a múltat idézik a Május 1. park bejáratánál elhelyezett csillék, az új játszóvár és a faragott padok. Új szökőkút is épült, amit a parknyitó rendezvényen indítottak be. A megszépült parkban egész nyáron ingyenes szabadtéri programok várják a lakosságot, és szeptemberben újra itt rendezik a Bányásznapokat is.

Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott ünnepélyes keretek között adták át a Hagyomány és megújulás Óvárosban projekt keretein belül megvalósított felújításokat.

Az 1,3 milliárd forintból megvalósuló fejlesztésben felújították a Május 1. parkot, a régi óvárosi községházát, a Szent Borbála utat, a Móra Ferenc óvodát és a Népház és Molnár utcákat is. A felújítás során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a városrész ne csak megújuljon, hanem régi értékeit is megőrizze: a múltat idézik a Május 1. park bejáratánál elhelyezett csillék, az új játszóvár és a faragott padok.Új szökőkút is épült, amit a parknyitó rendezvényen indítottak be. A megszépült parkban egész nyáron ingyenes szabadtéri programok várják a lakosságot, és szeptemberben újra itt rendezik a Bányásznapokat is.


Látványos megújuláson ment keresztül a volt községháza (régi posta) épülete is: az eddigiektől eltérő, új funkciók ellátására alakították át, így közösségi tereket és kiállítótermeket is kialakítanak benne, de ide költözik majd a város gazdaságfejlesztő szervezete is.

A Szent Borbála utat is felújították, forgalmi rendje átalakult, a Népház út felső szakasza és a Népház útról a Május 1 parkba vezető bekötőút is új burkolatot kapott. A felújított városrész biztonságát az újonnan kihelyezett térfigyelő kamerák is biztosítják.

Forrás: tatabanya.hu

Fotók: Tatabánya Pont

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok