Fesztiválokkal búcsúzott a nyár

 

Szent István Napok

Sikeresen zajlott le a 2012-es Szent István Napok Tatabányán. A kétnapos rendezvényen a színes családi programokon kívül két színpadon közel 10 fellépő szórakoztatta a közönséget a Csónakázó tónál. Augusztus 20-án, nemzeti ünnepünkön Rúzsa Magdi koncertjét, majd az azt követő tűzijátékot több ezren élvezhették.

 

Fő Tér Avató Fesztivál

2012. augusztus 26-án Tatabánya megújult Fő terének avatására került sor, ahol kicsik és nagyok számára egyaránt volt kikapcsolódási lehetőség. Délután Árpád fejedelem szobrának átadásán teljesen megtelt a Fő tér, a lovasok bevonulását többezren kísérték figyelemmel. Este a rossz idő ellenére is több százan várták az Experidance Társulat táncelőadását. A rendezvény záróeseményét, a lézershowt már nem zavarták meg az esőfelhők, óriási érdeklődés kísérte a bemutatót, mellyel végleg birtokba vehették az új Fő teret a város polgárai.


Még több fotóért kattinston a fotóra.

 

Bányász Nap

Május 1. parkban sok érdeklődő kapott választ kérdéseire a tatabányai önkormányzat sátrában a város vezetőitől, az önkormányzati képviselőktől. A Jászai Mari Színház, Népházban pénteken nyílt meg a Város-Lép-Lét című kiállítás Dallos István fotóiból, a Forgószínpadon az Orfeusz Társulat mutatkozott be, vasárnap a bérletesek nézhették meg a színház kulisszatitkait. Délután immár 10. alkalommal rendeztek csilletoló versenyt, ahol a hat csapatból a dobogósok: 1. Márkushegy, 2. Vörös ördögök, 3. Tatabányai Diákkorcsolyázók, az utóbbi lelkes hölgyekből állt össze. Pénteken óriási sikert aratva többezres tömeg előtt majd 2 órás műsort adott a Magna Cum Laude együttes, majd szombaton még nagyobb közönség előtt koncertezett a Neoton Família együttes. Vasárnap a megújult városközpontban a hagyományos szalamanderes felvonulással – bányászlámpák fényében kanyarogva vonultak-énekeltek a résztvevők – zárult szeptember első hétvégéje, a 62. Bányásznap.


Még több fotóért kattinston a fotóra.

Még ennél is több képet a 2012-es Bányásznapról itt talál.Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok