Fő Tér Avató Fesztivál lesz augusztus 26-án

2012. augusztus 26-án, vasárnap kerül sor a felújított Fő tér ünnepi átadására. Vásárral, családi programokkal, városnéző kisvonattal, vidámparkkal, koncertekkel várják az embereket. Ez alkalommal avatják fel Árpád fejedelem szobrát, és az este folyamán látványos lézer bemutató is lesz. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Ezentúl egy egységesen kezelt, igényesen átépített, programokkal színesített városközponttal találkozhatnak majd a Tatabánya központjába látogatók. A Fő Tér Avató Fesztivál négy helyszínen várja a kilátogatókat délelőtt tíz órától egészen éjszakába nyúlóan. Az Életfa téren a Múltunk és Jövőnk Egyesület íjász versenyére kerül sor a délelőtt folyamán. A Megyeháza előtti parkoló átalakul vidámparkká, ahol egész nap várják a gyerekeket és kísérőiket a szervezők. Az Árpád téren – a Centrum Áruház előtt – délelőtt tíz és este tíz óra között egy kézműves vásár lesz, valamint lehetőség nyílik borkóstolásra, a Szöllősi Pincészet jóvoltából. Ugyanezen a helyszínen egy Árpád korabeli kézműves játszóházat is felállítanak, ahol korhű játékokkal ismerkedhetnek a gyerekek. Szintén itt lesz megtalálható a Turul Café Kisszínpad, ahol a Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekar nyitja a műsorszámok sorát. Őket a Bányász Mazsorettek követik, majd a Nagyváradi Lilliput Gyermekszínház Mátyás király című előadása kap teret.
Délután öt órakor a Hét Vezér lovas bevonulását követően avatják fel a Árpád Szobrot és végül este hét órakor az Elfsong zenekar koncertje zárja ezen a színpadon a programokat. A Hotel Árpád előtti útkereszteződésnél, a hőmérős óránál állítják fel a Kemma Nagyszínpadot, ahol délután három órától kezdődnek a programok. A Bányász Táncegyüttest, a Show Formációs Táncegyüttes csoportjai követnek, majd a Csillaglépő Csodaszarvas előadás lesz látható este hat órától. A nyolc órási Experidance Táncszínház Esszencia című előadását egy igazán impozáns lézer show követ, amely méltó zárása a Fő tér Avató Fesztiválnak. A rendezvény fővédnöke Schmidt Csaba polgármester.

Részletes programok: http://www.tatabanyavaroskozpont.huTatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok