Gyereknap volt Tatabányán

A 2012-es esztendő májusának utolsó vasárnapja a gyerekekről szólt országszerte, mint mindig. Városunkban sem volt ez másként, így a Jászai Mari Színház parkolójában nem volt hiány a gyerekzsivajban, a rohangászó gyermekét fürkésző szülői szempárokban és a számtalan élményt nyújtó programokban.


Népszerű volt a Hintayo (www.hintayo.com)

Schmidt Csaba, polgármester a rendezvény kezdetén üdvözölte az ünnepelt kisgyermekeket. Köszöntőjében örömteli hírként mesélte az apróságoknak, hogy a városban három játszóteret is felújítanak. Továbbá a felnövekvő nemzedék és az őket terelgető szülők megbecsüléséről szólt a polgármester, valamint arról, hogy a városvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a szülők olyan munkahelyeken tudjanak elhelyezkedni, ahol az egészséges életmód, a családi élettel járó időbeosztás és a kikapcsolódás lehetőségei adottak. Az ünnepelteknek szóló programok a megnyitó után rögtön elkezdődtek. A Makám Együttes Csillagváró című koncertjével nem csak a testüket, de a fantáziájukat is megmozgatta a gyerkőcöknek. Később Móka Miki és barátai érkeztek a színpadra és csalogatták be a színház nagytermébe a gyerekeket, hogy bemutassák a színház világát.


Vadóc László közvetíti a futóversenyt

Az ovis futóversenyen szép számmal neveztek az aprótalpúak, akik büszkén álltak fel a dobogóra. A mazsorett bemutatót az Aprók Tánca táncház követte, amit nem csak a gyerekek, hanem a szülők is ámulattal néztek. A zenei programok mellett sport és artista bemutatóra is sor került. Egész nap magyar rajzfilmeket nézhettek, akik elfáradtak a különböző hagyományos fa játékokkal való ismerkedés és programok közben, valamint a városi múzeum és a könyvtár is saját játszóházzal kedveskedett a kilátogató csöppségeknek. Amíg a gyermekek játszottak, addig szüleik hasznosan tölthették az időt, a helyszínen kiválthatták és meg is kapták az elkészült Tatabánya Kártyát.


Artista bemutató (További képekért kattintson a fotóra!)


Családbarát munkahelyek

Három kategóriában vehették át az érintett cégek az idei Városi Gyermeknap megnyitóján a „Családbarát Munkahely Tatabánya 2011-2012” elismerő oklevelet Schmidt Csaba polgármestertől a Jászai Mari Színház, Népháznál.
Az Európai Unió tagállamaiban a foglalkoztatottság növelésének igénye és a demográfiai egyensúly megőrzésének szándéka révén kulcsfontosságúvá válik a munka és magánélet harmonikus összeegyeztetését segítő munkáltatói fellépés. „Az elkötelezett munkaerő megtartása hosszú távon növeli egy vállalat versenyképességét” gondolat jegyében írta ki első alkalommal pályázatát a megyeszékhely önkormányzata, melyre összesen kilenc pályázat érkezett.
A pályázatok értékelési szempontjai az egészséges életmódra való ösztönzés, a családi élet, a gyermekvállalás támogatása, társadalmi felelősségvállalás és a kikapcsolódási lehetőségek biztosítása köré összpontosultak.
A nyertes pályázók a továbbiakban használhatják a "Családbarát Munkahely Tatabánya" logót honlapjukon, reklámjaikban, PR-anyagaikban.

További információ és a nyertes cégek itt találhatók.


szöveg: tatabanya.hu
fotó: Tatabánya Pont


Felhívás! Kattintson a részletekért!


 

Galéria:

Városi Gyereknap 2012
Városi Gyereknap 2012 - 1.
Városi Gyereknap 2012 - 2.
Városi Gyereknap 2012 - 3.
Városi Gyereknap 2012 - 4.
Városi Gyereknap 2012 - 5.
Városi Gyereknap 2012 - 6.
Városi Gyereknap 2012 - 7.
Városi Gyereknap 2012 - 8.
Városi Gyereknap 2012 - 9.
Városi Gyereknap 2012 - 10.
Városi Gyereknap 2012 - 11.
Városi Gyereknap 2012 - 12.
Városi Gyereknap 2012 - 13.
Városi Gyereknap 2012 - 14.
Városi Gyereknap 2012 - 15.
Városi Gyereknap 2012 - 16.
Városi Gyereknap 2012 - 17.
Városi Gyereknap 2012 - 18.

 Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok