Húsz éves Tatabánya főiskolája

Jeles évfordulóhoz érkezett a megyeszékhely főiskolája, éppen húsz esztendeje nyitotta meg kapuit hallgatói előtt. A tavaly év végi névváltozást követően - a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájából Harsányi János felsőoktatási intézmény beolvadásával immár MÜTF 2.0 - azaz EDUTUS főiskola lett.


A Bananas Zenekar szórakoztatta a vendégeket

Az ünnepi rendezvényre kilátogatott és előadást is tartott Schmidt Csaba polgármester. Többek között elmondta: Egyszerűbb arról beszélni, milyen volt húsz évvel ezelőtt, mint megjósolni mi lesz húsz év múlva. Abban az időben Tatabánya volt az egyetlen megyeszékhely, ahol nem volt felsőoktatási intézmény. A MÜTF-ként alapított főiskola az elmúlt évek alatt sokat fejlődött, határon túlra vállalkozott. Mára már budapesti és székelyudvarhelyi kihelyezett tagozat is működik. – foglalta össze a polgármester. Nyugodt tenger nem nevel jó tengerészt - élt hasonlattal a város első embere, azt követően, hogy a felsőoktatás jelenlegi viharos helyzetét elemezte. A vezető hangsúlyozta, van elképzelése, egyben jövőképe mind az oktatási intézménynek mind vezetésének. Schmidt Csaba az intézmény egyik legnagyobb előnyekeként a tanulók gyakorlati tapasztalat szerzését említette, és elmondta, hogy ezzel szoros összefüggésben áll a város elképzelése, mely szerint nagy számban van szükség a műszaki szakemberekre.A főiskola gazdag programot állított össze születésnapi rendezvényére.


A főiskolán a kicsik is megtalálták számításukat

Kora délutánig nyitott kapuk várták az érdeklődőket, gyerekeket, felnőtteket, az iskola jelenlegi és régi diákjait, tanárait. Tucatnyi elfoglaltságot találhattak a betérők, pl. edukártyát válthattak, polihisztor kiadványokat nézegethettek, szakmai bemutatón, karrier tanácsadáson vehettek részt, talárban fényképeztethették le magukat. Szép számú érdeklődés vette körül a Tatabánya Pont standját is, amit főként azért kerestek fel, hogy kiváltsák a helyszínen Tatabánya Kártyájukat. A vállalkozó kedvű fiatalok versenyen vehettek részt, amelyet az Edutus főiskola és a FIVOSZ (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége) rendezett. Délután már a komolyabb foglalkozásokra került sor, amelyekre székelyudvarhelyi kihelyezett tagozatról -Geréb László igazgató vezetésével- és a budapesti tagozatról is érkeztek vendégek, akiket dr. Bartók István a főiskola rektora és dr. Tóth Gábor stratégiai igazgató fogadott. Dr. Bartók István rektor az intézmény jövőjére vonatkozó terveiről beszélt. Misszióként említette, az új felsőoktatási törvényekhez való igazodást. Elmondta: Az intézmény Kárpát-medencei perspektívája a tatabányai, a budapesti és székelyudvarhelyi képzésre terjed ki. A vezetés a jelenlegi intézmény kínálta lehetőségeken túl az energetikai mérnök alapszak akkreditálását, jövőbeni indítását tűzte ki célul. Az este már ismét a vidámságé volt, dr. Kandikó József korábbi rektor pohárköszöntője mellett a retró árverésnek volt nagy sikere, melyen "Mütf"-ös tárgyak kerültek kalapács alá. Az ünnepi tortát dr. Bartók István és dr. Kandikó József szegték meg.

szöveg: tatabanya.hu
fotó: Tatabánya PontTatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok