Kerékpáros turizmus fejlesztése

Az önkormányzat Sport- és Kerékpáros Turisztikai Centrumot szeretne létrehozni a városban. Ennek előkészítéséhez számít a lakosság közreműködésére, ezért a szervezők lehetőséget biztosítanak egy internetes véleménynyilvánításra.

Mint köztudott Tatabányán fontosnak tartják az egészséges életmódot, a szabadidő színvonalas eltöltését, valamint a turisztikai fejlesztéseket, amelyek kikapcsolódási és mozgási lehetőségeket biztosítanak az itt élő embereknek és az idelátogatóknak. A város remek földrajzi fekvése, természeti környezete hívja és várja a biciklizés szerelmeseit. A hegyek, a víz, a természet közelsége számtalan lehetőségeket kínál a családi és a sportosabb kerékpározáshoz.

A Sport- és Kerékpáros Turisztikai Centrum helyszíne a már most is a hasonló tevékenységek helyszíneit biztosító, az Óváros szélén található úgynevezett Sportliget lenne. A tervezett központ területén – a közvélemény-kutatás eredményét is figyelembe véve – megfelelő színvonalú infrastruktúrát, központi épületet, közösségi tereket, szabadtéri pályákat alakítanának ki, kültéri fitnesz eszközökkel és játszótérrel. A Centrum ideális induló és érkező pontja lenne a Vértes–Gerecse erdei kerékpárút-hálózatnak, amely kijelölése a projekttel együtt megkezdődik. A központ, szakembereinek közreműködésével segítené az igény szerinti kerékpáros túrák lebonyolítását, illetve a különböző kerékpáros szakágakkal való megismerkedést.

A város a Centrum létrehozásához projekttervet dolgoz ki, ehhez Európai Uniós forrásokat is szeretne bevonni. Az előkészítéshez részletes megvalósíthatósági tanulmány szükséges, melyet a Cowi Magyarország Tanácsadó és Tervező Kft. készít el, a Magyar Kerékpárosklub közreműködésével. A tanulmányhoz kapcsolódik a közvélemény-kutatás is.

Ezért a szervezők kérik a város lakóit és a civil szervezeteket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, az internetes kérdőívet 2012. február 26-áig töltsék ki, s melyet egy kattintással az alábbi címen lehet elérni: www.kerekparosklub.hu/tatabanyaTatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok