Kiránduljon télen is a Turulnál!


Aki autózott az 1-es főúton vagy az M1-esen, illetve vonatozott a Bécs-Budapest vasútvonalon, bizonyára látta a Turul-madarat Tatabánya "felett". Bizony nem csak távolról érdemes szemlélni az emlékművet. Érdemes ellátogatni a Tatabánya környéki erdőkbe, a Kő-hegyre, hiszen gyönyörű, hóesés esetén fehér szönyeggel borított tájban gyönyörködhetnek a kirándulók. A Turul-madártól nem messze található a Szelim-barlang, kicsit távolabb pedig a Ranczinger-kilátó. A téli erdő festői: fényképezőgépet, telefont senki ne hagyja otthon, hiszen érdemes fotózni. A környék igazi családi kirándulóhely!Tatabánya és az M1-es autópálya madártávlatból, egészen pontosan a Ranczinger-kilátóból (Fotó: Szutter Levente / Tatabánya Pont)

A szomszédos Vértesszőlős és az 1-es főút (Fotó: Szutter Levente / Tatabánya Pont)
Ranczinger Vince kilátó (Fotó: Szutter Levente / Tatabánya Pont)Turul-madár télen (Fotó: Váraljai Zsolt / Váraljai Photography)


A fotók engedély nélküli felhasználása tilos! További információ: info@tatabanyapont.hu

 


Gerecse Kapuja


Gerecse kapuja néven épít látogatóközpontot a tatabányai önkormányzat a megyeszékhely fölé magasodó Turul emlékmű közelében 600 millió forintos beruházással. A tervek szerint 2018. júliusára elkészülő központban vendéglő, állandó és időszakos kiállítások, valamint egy ajándékbolt kap helyet.Gerecse Kapuja - látványterv


Az építkezés miatt a Turul-madárnál található parkoló nem használható, a gépkocsikkal a parkoló előtt az út szélén kialakított ideiglenes parkolókban tudnak parkolni az ide érkezők. Az ebből adódó kellemetlenségek miatt az érintettektől elnézést kérnek a beruházók és a kivitelezők. Türelmüket köszönjük!

A GERECSE KAPUJÁRÓL TOVÁBBI INFORMÁCIÓT ITT TALÁL.

 

 Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok