Komplex szolgáltató központ épül a Megyeháza téren


Megújul, igazi közösségi térré alakul a Megyeháza tér sok zöldfelülettel, parkolóházzal és szolgáltató üzletközponttal.Tervpályázat alapján Tatabánya Közgyűlése a Megyeháza térre közösségi tér, parkolóház és szolgáltató üzletház ingatlanfejlesztésről döntött még korábban. A közösségi tér és parkoló kialakítását az önkormányzat saját maga bonyolítja, míg a szolgáltatóház megépítésére és üzemeltetésére a T-Szol Zrt. és magánbefektető bevonásával kerül sor. A fejlesztés eredményeként valósul meg egy új szolgáltató központ, a Városkapu Szolgáltató- és Üzletház.

 

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2014. április 24-én döntött tervpályázat kiírásáról, melyet a Megyeháza térre tervezett, „Fő tér II.” projekt tervezési feladatainak ellátására írtak ki. A döntéshozók egy új „közösségi tér – parkolóház” és a teret lezáró „szolgáltató üzletház” kialakítását tervezték el.A 2014. augusztus 11-én benyújtott öt vázlattervet nyilvános keretek között mutatták be és értékelték. A 2014. november 27-i Közgyűlés a szakmai zsűri és a tatabányai lakosság általi értékelés alapján az M-Teampannon Kft. terveit találta alkalmasnak továbbtervezésre.

Az önkormányzat a „közösségi teret és parkolóházat” európai uniós forrásból kívánja kialakítani, ugyanakkor erre a finanszírozási eszközre a „szolgáltató és üzletház” esetében nincs lehetőség, ezért a közgyűlés felkérte a T-Szol Zrt-t a projekt üzleti alapon, külső befektető bevonásával történő megvalósítására. Ennek eredményeként került megalapításra a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft., melynek fele-fele arányú tulajdonosa a T-Szol Zrt. és a T-Szol Zrt. igazgatóságának döntése alapján a Talentis Csoport tagja, a TBP Ingatlanhasznosító Zrt.A TBP Ingatlanhasznosító Zrt., mint befektető egy több hónapos kiválasztási folyamat eredményeképpen csatlakozhatott a projektbe, melynek keretében egy előre meghatározott követelményrendszer alapján több, potenciális partnerrel folytak tárgyalások. A Társaság az elmúlt években több, 2 milliárd forint feletti beruházás lebonyolításában vett részt, jelentős tapasztalattal rendelkezik ingatlanfejlesztés terén.


A Városkapu Szolgáltató- és Üzletház építési engedélyezési terveinek benyújtására és a kivitelezés megkezdésére banki hitel igénybevételével 2017-ben kerülhet sor.


forrás: tatabanya.hu

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok