Kosárlabda freestyle bajnok látogatása Tatabányán


Gáspár Botond Kiri magyar kosárlabda freestyle bajnok látogat Tatabányára "Ép testben ép lélek, én így élek!" szlogennel, a kosárlabda sport népszerűsítése és a testi-lelki egészséges életmódra való nevelés céljából.A fotó 2013. július 16-án az Árpád téren készült.


Gáspár Botond Kiri tájékoztatójakor elmondta: "1996 óta kosárlabdázom, 2003 óta pedig streetball berkekben is pallérozódtam, ami sok csellel, trükkel, kötetlenebb játékstílussal jár. 2009-ben kerestem meg elsőként egy kórház gyermekosztályát, hogy a betegeket, kis kosárzsonglőr előadással örvendeztessem meg, majd később egyre több helyre kezdtem látogatni. Korábban edzősödtem táborokban, ahol a foglalkozásvezetés mellett volt módom testben-lélekben nevelni a fiatalokat. 2012-ben olasz barátainkkal együtt léptünk fel a Boston Celtics által fémjelzett DA MOVE SHOW, NBA eseményen Milánóban. Keresztény emberként élek és motiválok a sportban, a sportra!” –nyilatkozta Botond. Bizonyított, hogy a sportban óriási szerepük van a pszichológiai tényezőknek. A legtöbb esetben a híres sportolók győzelmüket az önbizalmuknak, lelkesedésüknek, türelmüknek és akaratuk összpontosításnak köszönhetik. Csapatjáték révén, előfordulhatnak ebből adódó sérülések, azonban éppen a társas játékformának köszönhetően, a szocializációban is jelentős szerepet játszik. A sportnak nagy szerepe van a test egészséges fejlődésében, de kiemelkedően fontos szerepet tölt be a fiatalok egészséges lelki és szociális fejlődésében is. "Ha a fiatalok képesek lesznek küzdeni, akkor megtapasztalják, hogy néha veszíteni is kell, és könnyedén megtanulják, mit jelent a közösség, vagyis milyen érzés egy csapat tagjaként egy célért dolgozni és küzdeni, tehát növeli a szociális érzetüket. Szükség van tehát a mozgásra, a sportra!"A Türkiz Tér, melynek meghívására Gáspár Botond immár harmadszor látogat városunkba, egy olyan ifjúsági klubnak ad otthont, melyet a tatabányai baptisták szerveznek és Tatabánya város támogatásával jött létre. A méltán nemzetközi hírű kosárlabda zsonglőrjeinket ezúttal szeretnénk a város egész fiatalsága számára elérhetővé és megismerhetővé tenni.

Mindenkit szeretettel várnak a Streetball Show-n 2013. október 24-én a Jubileum Parkban (Köztársaság u.) az alsó betonos pályán 17.00 órai kezdettel. 2013. október 25-én pedig egy exkluzív találkozásra Kirivel és barátaival a Türkiz térben (Dózsakertben – A Bánki iskola és a sétáló utca között, az óvoda és a bölcsőde bejárata mellett) 17:00-kor.

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok