MiksaMan: Az emberek lelkéhez, szívéhez kell utat találni


Stúdiózás közben értük utol MiksaMant, a Ladánybene 27 együttes frontemberét, aki készségesen állt a tatabányai zenekedvelők rendelkezésére és válaszolt kérdéseinkre a közelgő, 2013. június 21-i tatabányai koncerttel és általában az együttessel kapcsolatban.Tatabánya Pont: Éppen stúdiózik a Ladánybene. Hogy álltok az új albummal?

MiksaMan: Elég jól haladunk a felvételekkel. Élvezzük a munkát, hiszen a zenekarnak ez az eddigi legjobb felállása, ezt nyugodtan kijelenthetem. Anno minket popzenekarnak soroltak be, de úgy 2 éve egyre érezhetőbbek a jazz, funk elemek is, főleg a billentyűs szólamokban. Talán annyit el is árulhatok Nektek, hogy Tatabányán is tudunk már 1-2 dalt játszani erről az új albumról, de természetesen a régi, ismert dalok lesznek túlsúlyban.Tatabánya Pont: Mikor voltatok utoljára Tatabányán?

MiksaMan: Nem is emlékszem pontosan, sajnos nem mostanában volt már. Pedig szeretnénk minden olyan városba rendszeresen eljutni, ahol valaha is kedvezően fogadtak minket, ahol immár gyökereink alakultak ki, hiszen egy ún egészséges zenei vákuum képződött, bárhova megyünk fellépni, mindenhol akadnak követőink, akik szívesen jönnek aztán velünk máshová is.


Tatabánya Pont: Ez alkalommal egy sörfesztivál vendégei lesztek. Melyik típusú fellépést szeretitek jobban: a kültéri fesztiválokat, avagy a klubkoncerteket?

MiksaMan: Figyelj, a reggae eleme a napsütés. Nyilván ennek a stílusnak a legotthonosabb terepe egy kültéri nyári fesztivál, ahol nem veri vissza a fal a hangot, hanem az szabadon terjedhet a térben. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tudunk egy kisebb klubban vagy akár egy nagy csarnokban is jó kis hangulatot teremteni!Tatabánya Pont:
Mennyire lel kedvező fogadtatásra napjainkban a reggae? Pozitív kisugárzása gondolom, vonzó mai világunkban...

MiksaMan: Természetesen nekünk is a slágereink voltak azok, amelyek a leggyorsabban jutottak el a hallgatókhoz és amelyeket leggyorsabban szerettek meg:  ilyenek voltak például a „Szedegetem”, a „Kell egy ház”, a „Van még a világon” című számaink. Mostanában egy komolyabb átszervezésen ment keresztül a zenekar, nagyon sok fiatalt nyertünk meg szerencsére magunknak, ami újra friss lendületet adott a csapatnak, és a műfajnak is. A reggae valójában zene a zenében: sajátos üteme ringatja a hallgatóját, ezért is mászik az ember fülébe oly könnyen. Pedig a műfaj nem egyértelműen pozitív hangvételű: a ’60-as évek jamaicai lázadása hívta életre, fő jellemzői azóta is a kritikai éleslátás, a segíteni akarás, a "peace, love"-mottóval fémjelzett gondolat, hogy nem háborúkkal, hanem a meggyőzés, a szeretet erejével lehet elérni valóban nagy dolgokat. Ettől magasztos a műfaj. Persze, fontos a szórakoztatás is, de manapság nem elég s mi nem is tudnánk csupán pl. a szerelemről írni, zenélni, az emberek lelkéhez, szívéhez kell utat találni.Tatabánya Pont: Ezért is vágtatok bele a Reggae Camp szervezésébe is? Hogy még jobban összehozzátok az embereket?

MiksaMan: Valahogy úgy. Idén július 24-28. között már a 20. táborunk valósul meg. Az anyagi nehézségeket nálunk az összefogás pótolja, ezt csak így érdemes csinálni. Anno sok zenével tarkított író-olvasó találkozóként indult, mára már csapatversenyekkel bűvülten komoly reggae-fesztivállá nőtte ki magát, ami lassan kihagyhatatlan program nyáron a hatvani strand mellett, ahol nem csak zenei élményeket adunk látogatóinknak, hanem a lelkükkel is foglalkozunk.


Tatabánya Pont: Üzensz valamit a tatabányaiaknak az itteni koncert előtt?

MiksaMan: Hát persze! Azt szeretném tőlük kérni, hogy ne csak a bulizni akarásukat hozzák magukkal a koncertre, hanem a műfajra való nyitottságukat is, hogy naiv ártatlansággal nézzenek majd ránk, hallgassanak minket, s hogy hagyják magukat magával ragadni a zenénk feelingje által. Azoknak pedig, akik e műfaj követői, netán rajongóink, azok számára is lesz kellemes meglepetésünk: újdonságokkal jelentkezünk ezen a fellépésen, 3 fúvósunk a siker záloga. Ahogy mondtam, ez a Ladánybene 27 eddigi legjobb felállása! Várunk mindenkit szeretettel június 21-én!


Tatabánya Pont: Köszönöm és mi is várunk Benneteket!


Holicsek Szilvia

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok