Startolhat a kerékpárút-építés


Nyáron már biztonságosan kerékpározhatunk Tatabánya-Tata között, a felek aláírták a kivitelezési szerződést –jelentette be dr. Kancz Csaba alpolgármester. Az Által-ér völgyében haladó kerékpárút megvalósítására Tatabánya, Vértesszőlős, Tata önkormányzata és a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége konzorciumi összefogással pályázott.


Dr. Kancz Csaba többek között elmondta, Tatabánya számára fontos, hogy megépül a kerékpárút. Örvendetesnek tartotta, hogy a beruházás megvalósítása elkezdődhet, hiszen, ahogy fogalmazott „a szerződés aláírásától számított 90 napon belül felléphetünk az utolsó lépcsőfokra is.” - Sok tatabányai  érdeklődik  már a kerékpárút elkészülése felől, most jó hírrel szolgálhatunk, a nyáron már birtokba vehetik - hangsúlyozta az alpolgármester. Hozzátette: ezzel a projekttel párhuzamosan a város fejleszti a belterületi kerékpárutakat is, és ennek keretén belül megépül a Gyémánt Fürdő nyári bejáratát a kertvárosi csomóponttal összekötő szakasz is. Kitért arra is, hogy százszázalékos támogatással készül el a kerékpárút. Fontosnak nevezte, hogy helyi cégek végzik a kivitelezést, s ezzel sok itt élő embernek adnak munkát. - Akkor  lesz igazán sikeres  ez a beruházás, ha mind a munkába járásra, mind a szabadidő hasznos eltöltésére használják majd a kerékpárutat a települések lakói – fogalmazott dr. Kancz Csaba, aki úgy vélte, hogy az Egészséges Tatabányáért Programba is jól illeszthető lesz ez a projekt.Tata részéről Horváthy Lóránt alpolgármester, a KEMSZÖSZ elnöke, a kivitelező cégek vezetői és Vértesszőlős polgármestere, Nagy Sándor vett részt az aláíráson. A kivitelezést közbeszerzés útján az FTK Építő Kft-Vértes-út-Geotech Kft által létrehozott konzorcium nyerte el.

A projekt összköltsége 480 millió forint, amelyből a támogatási konstrukció 444 millió forint, amit a konzorcium  a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) pályázatán nyert el. A kerékpárút egyébként 6,8 kilométer hosszban, 2,7 méter szélességben készül el. Az előzetes felmérések alapján naponta 2200-an kerekeznek majd a települések között. Kezdete Tatabányán a 8135.sz. közút (Rákóczi út-Lapatári út,  a vége pedig Tatán a Fáklya útnál lesz. A vértesszőlősi vasútállomáshoz mintegy 400 méter hosszú bekötő ág épül. A kerékpárút javarészt az Általér  bal és jobb partján halad majd.


forrás: tatabanya.hu

 Kapcsolódó cikk:

Harmadik kerékjegy sorsolás

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok