Szombaton rajtol a Gerecse 50 teljesítménytúra

 

A Gerecse 50 az ország túrázóinak egyik legnagyobb sportrendezvénye. Most szombaton, április 19-én harmincharmadik alkalommal rajtol a mezőny a Jubileum parkból.Az elmúlt évben több, mint hatezren vettek részt a teljesítménytúrán, az elmúlt harminckét évben több, mint ötvenhétezren vágtak neki az erdei utaknak. A Gerecse 50 Decathlon túra az „Egészséges Tatabányáért Program” része, így az egészséges életmódra, táplálkozásra, a környezetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet.

A 50 kilométeres távon 1345 méter szintkülönbséggel kell megküzdeni, ennek 12 óra a szintideje. A Tatabánya Jubileum-park – János forrás – Puszta templom (Baji vadászház mögött) – Tardos – Pusztamarót – Héreg – Bányahegy - Koldusszállás – Kisréti vadászház – Panoráma út – Turul – Tatabánya Jubileum-park útvonalon halad végig, rajt reggel 6 órától 8.30-ig.A Gerecse 10 – 20 és 30 km-es IVV túra rajtjára reggel 8 órától van mód, ezeknek a távoknak 11 óráig vághatnak neki. Az IVV TÚRA 10 km-es szakasza 385 méteres szintkülönbséggel a Jubileum-park – János-forrás – Vaskapu – Kisréti vadász-ház – Turul –Jubileum-park útvonalon halad. 20 km-en a Jubileum-park – János-forrás – Vaskapu – Vértestolna – Turul –Jubileum-park útvonalon 410 méteres szintkülönbséggel kell megbirkózniuk a túrázóknak. A 30 km-es szakaszon a Jubileum-park – János-forrás – Pusztatemplom – Baj – Tata – Tatabánya Kertváros – Jubileum park távot kell teljesíteni. Az óvodásokat idén is Törp túrával várják a szervezők, melynek során a legkisebbek a Csónakázó tavat sétálhatják körbe szüleikkel, nagyszüleikkel, délelőtt 10.00 és délután 17.00 óra között. Az Egészséges Tatabányáért Program keretében a Jubileum Parkban egész napos sportrendezvényekkel várják a látogatókat.

Az indulóknak a Jubileum Parknál lehetőség lesz csomagjaik, kerékpárjaik megőrzésére is, de az idén sem lehet kerékpárral letekerni a távot, mint ahogy a kutyák részvétele sem megengedett. A Tatabánya Kártya, a Tata Kártya, az MTSZ Kártya és a Magyar Turista Kártya idén is 20 százalék kedvezményre jogosít a nevezési díjban.

További információ: www.gerecse50.hu


forrás: www.tatabanya.hu
Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok