Új szolgáltatás az autóbuszokon


Tatabánya helyi járatain 38 járműre szereltetett LCD monitort a Vértes Volán 2013. júliusában. A buszokon működő monitorokon a fizetett reklámokat, a volán saját közleményeit, utastájékoztató információit olvashatja az utazóközönség, valamint a város programjairól, rendezvényeiről, közérdekű híreiről is tájékozódhatnak.


Dr. Kancz Csaba alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a tatabányai önkormányzat programjainak népszerűsítésére, a városlakók informálására új lehetőséget teremtenek a helyi autóbuszokon kihelyezett monitorok, ezáltal érdekesebbé téve az utazást. A Vértes Volán Zrt. és a monitorokat üzemeltető Mediamotion Kft. közötti együttműködés értelmében, a városi programokat díjtalanul jeleníti meg a két szolgáltató, így a helyi járatokon közlekedők naponta frissített információkat kaphatnak a megújult városközpontban és az egész városban szervezett kiemelt programokról, kikapcsolódási lehetőségekről – ismertette az alpolgármester.A reklámok és közérdekű információk közlésére tervezett informatikai rendszer lehetőség a gyors és hatékony utastájékoztatásra – mondta el Németh Tamás, a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója a fejlesztésről szóló sajtótájékoztatón. Az cégvezetőtől azt is megtudtuk, hogya a szegedi székhelyű Mediamotion Kft. kereste fel őket a lehetőséggel és a beruházás teljes egészében a Mediamotion finanszírozásában történt. A cég bérleti díjat fizet, és műsoridőt biztosít a volán társaságnak. A járművek utasterében elhelyezett – egyenként 2db, 48 cm (19”) képátlójú monitorokon a tartalomszolgáltató fedélzeti számítógépre telepített digitális tartalom jelenik meg. A ciklikusan ismétlődő, naprakész blokkokból álló híranyag frissítése ütemezetten történik.A Vértes Volán Zrt. két telepén működik szerver. Minden alkalommal, amikor a jármű beérkezik a telephelyre, a tartalomszolgáltató fedélzeti számítógép titkosított, vezeték nélküli (WiFi) rendszeren keresztül veszi fel a kapcsolatot a helyi tartalomszolgáltató szerverrel, automatikusan ellenőrzi és szükség szerint letölti a hírszerkesztő központ időközben aktualizált híreit, hirdetéseit.
A Vértes Volán, a Mediamotion Kft és a Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda együttműködésének köszönhetően a jövőben a Tatabánya Pont gyűjti össze, szerkeszti és továbbítja a megjeleníthető városi programokat a szolgáltató felé, hogy az Utazók minél szélesebb körben tájékozódhassanak a rendezvényekről.

szöveg: tatabanya.hu / Tatabánya Pont

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok