Vad Fruttik koncert lesz a Roxxyban


Már jóval 2.5 millió felett jár a Vad Fruttik: Lehetek én is című szám hivatalos videóklip megtekintéseinek száma. Nézd meg őket élőben 2012. november 17-én Tatabányán, a Roxxy Music Caféban! Szóval Te is ott lehetsz...Vad Fruttik: Stopposok (fotó: vadfruttik.hu)

 A Vad Fruttik egy magyar alternatív rock zenekar. A zenekart 1996-ban alapították Várpalotán Vad Fruttik néven. Az együttes gerince már akkoriban kialakult. 1999-ben egy tehetségkutatót követően a zenekar lehetőséget kapott arra hogy elkészítse első nagylemezét, ám egy hónappal az album rögzítése előtt a kiadó visszamondta a szerződést, a zenekar pedig felbomlott.

2005-ben egy sikeres pályázatnak köszönhetően a zenekar lehetőséget kapott arra hogy három dalt rögzítsen a Magyar Rádió 8-as stúdiójában. Ezen számok közül az egyik a Szerelmes dal volt, melyet a RadioCaféban elkezdtek játszani. Ennek hatására a RadioCafé Instant vol. 1. című válogatásalbumára felkerült a Szerelmes dal.


Likó Marcell - ének, gitár (fotó: vadfruttik.hu)

Első nagylemezük 2006 őszén jelent meg a Mama Records gondozásában Rózsikámnak digitálisan címmel. Az album több dala is szerepelt a RadioCafé, a Cool TV és az MTV slágerlistáján. Ekkoriban alakult ki a zenekar végleges felállása. Ugyanezen évben elkészült a Vad Fruttik első klipje is a Nekem senkim sincsen című dalból. 2006-ban Herter Tamás, Józsa Zoltán és Kaszás Gábor kivált a zenekarból, az ő helyükre érkezett meg a Hock testvérpár, Attila és Zoltán.

A következő esztendőben országos turnén szerepelt az együttes. Felléptek a Szigeten és a VOLT Fesztiválon is. A VOLT válogatáslemezre felkerült a Sárga zsiguli. 2007-ben az MR2-Petőfi Rádiónál zenei műsorstruktúra váltás zajlott le, ennek következtében dalaikat rendszeresen játssza a rádió, manapság is napi szinten hallhatóak országosan is. Az évben további két klipet forgattak, a Forró nyár és a Sárga Zsiguli számokhoz.

2008 márciusában telt ház előtt koncerteztek az A38 Hajón. Májusban a Zöld Pardonban 3000 ember előtt játszottak. Az év során több fesztiválon is részt vettek fellépőként, többek között a Fishing on Orfű, a VOLT, a Hegyalja, az EFOTT, a BalaTONE, a Szigeten és a SZIN-en. A VOLT válogatáslemezre ismét felkerült egy daluk, a Nekem senkim sincsen. Novemberben második stúdióalbumuk is kiadásra került, az Egy éjszaka Bohémiában lemezt a CLS Records jelentette meg. Az évben a Kemikáliák című számhoz leforgatták a videoklipet is.

A 2009-es Fonogram-díjkiosztón a gálaest fellépőjeként szerepeltek. Az év hazai alternatív albuma kategóriában jelöltést kaptak. Harmadik alkalommal is felkerült egy daluk a VOLT válogatáslemezre, ezúttal a Kemikáliák.

2010 februárjában ismét telt házas koncertet adtak az A38-on. Májusban Lehetek én is címmel kislemezt adtak ki. Októberben megjelent a harmadik nagylemezük, a Fénystopposok (Megadó Kiadó). A Lehetek én is és a Nem hiszek című dalokhoz elkészült a videoklip is.

2011-ben ismét jelölték Fonogram-díjra Az év hazai modern pop–rock albuma kategóriában.

forrás: wikipedia.org

 Információ az együttesről


www.vadfruttik.hu


További programajánló 2012. november 17-re a városközpontban


Tatabánya Városközpont - Vásárlás és szórakozás a központban


Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok