Véget ért a Tatabányai Tavaszi Fesztivál


Második alkalommal volt házigazdája A Vértes Agorája a hagyományos Tavaszi Fesztiválnak. A közreműködő szervezetekkel igazán tartalmas kéthetes programsorozatot állított össze a szervező csapat. 2015. március 12. és 27. között szinte minden műfaj szóhoz jutott a fesztiválon.

Az első napon a Kihelyezett tagozat II. című kiállítás megnyitójára gyűltek össze az érdeklődők a Kortárs Galériában, majd Kocsis Zoltán és a Győri Filharmonikus Zenekar adott koncertet a Nagyteremben.A Bányász Művelődési Otthon is csatlakozott helyszínként a rendezvénysorozathoz, Bogár Ildikó fotókiállításával színesítve a gazdag kínálatot. A legfiatalabbakat a népszerű RáHangoló várta a Péter és a farkas című művel. Zsúfolásig megtelt az emelet, a gyerekek nagy örömmel és érdeklődéssel fogadták a műsort.A Frankofón Filmnapok két ingyenes vetítése a filmek szerelmeseinek kínált tartalmas kikapcsolódási lehetőséget. Csík János és barátai a Szárnyalás című előadással léptek az Agora színpadára, a Tatabányai Múzeumban pedig megnyílt a Szomolányi gyűjtemény darabjaiból összeállított tárlat.


Rendhagyó kamara jazz koncertet adott a Sax Contrast a Kortárs Galériában, az Erkel Ferenc Zeneiskola pedig a Nemzetközi Magyar Zongoranégyes hangversenyével csatlakozott a folyamhoz.A Dallam VI. Regionális Kórustalálkozóra  fiatal énekkarok érkeztek A Vértes Agorájába, a Tatabányai Big Band pedig Urbán Orsolyával koncertezett a fesztivál keretében. A Jászai Mari Színház a Monodráma és Stúdiószínházi Fesztivál előadásaival tette még tarkábbá a palettát.
 
A Tatabányai Tavaszi Fesztivál záró eseményén, Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara koncertjén Carl Orff Carmina Burana című műve került műsorra, ahol kórusok tették még élvezetesebbé az előadást.


 
A Tatabányai Tavaszi Fesztivál 2015 programjainak látogatottsága arról árulkodik, hogy a szervezőknek a tavalyinál is sikeresebb rendezvénysorozatot sikerült megvalósítaniuk.


Szöveg: avertesagoraja.hu
Fotó: Tatabánya Pont, A Vértes Agorája
Videó: Forrás Rádió, Tatabányai TV

Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok