Zeneipari szakmai találkozó Tatabányán

2012. május 13-án, vasárnap a zeneipari együttműködésben résztvevő partnerek szakmai találkozója volt Tatabányán a Peron Music Alapítvány szervezésében, amelyet Pap Tibor elnök nyitott meg, aki elmondta: Az elmúlt években szinte teljesen megváltozott a régióban a szereplők összetétele és a zeneipar is erősebb követelményeket támaszt a zenészekkel szemben; a lemezipar törpévé zsugorodása egy ilyen kicsi országban más szemléletet, és hozzáállást követel producertől a produkcióig egyaránt.

A Peron Music Alapítvány első körben a produkciók erősítése, karakteres fejlesztése céljából hívta össze első ízben a hangstúdióban dolgozó hangmérnököket, producereket és szakembereket.

A Peron Music Alapítvány képviseletében Cserteg István kijelentette: A tehetséggondozás rendszerének további fejlesztésével, partnereinkkel azon dolgozunk, hogy a városi és régiós zenei tehetségkutató valósuljon meg a jelenlegi Kárpát-medencét kiszolgáló Peron Music Tehetségkutató mellett. Ez utóbbira idén július 15-ig lehet jelentkezni a www.peronmusic.hu weboldalon. Az év végén először rendezzük meg partnereinkkel a székelyföldi tehetségkutatónkat is. A Magyar Művelődési Intézettel és a dunántúli tehetséggondozó szakemberekkel dolgoztuk ki a felmenő rendszert, amelyben az idei budapesti Hangfoglaláson a zenekarok nemzeti tehetségkutató döntőn mutatkozhatnak be. Ezt a folyamatot a Magyar Hangszerforgalmazók Szövetsége fogja össze. A nemzeti döntőre a tatabányai őszi Peron Music Tehetségkutató győztese is utazhat, és versenghet az 1 millió Ft-os fődíjért.Molnár Tamás producer a Creative Art Center működési rendszerét mutatta be a szakmai találkozó résztvevőinek azzal a céllal, hogy minél többen támogassák igényes munkával a tehetséges zenekarokat a közös siker érdekében. A találkozón résztvevők megerősítették a folyamat szükségességét, és fontosnak tartották, hogy további hasonló szakmai találkozókra kerüljön sor. A folyamathoz csatlakozott a Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda is.


Ajánló

A Peron Music Alapítvány kiadványai kaphatóak a Tatabánya Pont Ajándékboltban (Fő tér 6., Polgármesteri Hivatal, fszt.)Tatabánya Pont
Rendezvényszervező Iroda


Szeretettel várjuk Tatabányán! 8. Tatabányai Sörfesztivál 
2022. június 17-18-19.
KATTINTS IDE! 


 


KÖVESSEN MINKET
KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON!

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Szálláshelyek:


TATABÁNYA


TATABÁNYA KÖRNYÉKE

Turul-madárGerecse Kapuja Látogatóközpont
  Vasalt mászóút,

via ferrata Tatabányán

 

 

 


 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188 | Közérdekű adatok